Tajne poruke u knjigama o Hariju Poteru

Knjige o Hariju Poteru imale su ogroman uticaj na živote velikog broja dece, ali i odraslih, a svi oni sada imaju priliku da generaciji narednih čitalaca poruče koliko im je taj čarobnjak zaista značio.

Naime, na fan stranici “MuggleNet” pokrenuta je akcija koja ohrabruje ljubitelje romana Džoane Rouling da u tajnim porukama, koje treba da stave u neku od knjiga o Hariju Poteru, objasne koliko im je značio ovaj čarobnjak.

Te poruke treba da stave u knjige koje su donirane ili koje se nalaze u bibliotekama kako bi ih što veći broj čitalaca video.

Svaka od njih, bilo da je citat iz knjige ili pouka koju je čitalac naučio, iskrena je i napisana od srca.

Društvenim mrežama se proširio veliki broj ovih poruka.

A kolika je popularnost Harija Potera, najpoznatijeg čarobnjaka na svetu, dokaz je i činjenica da će sledeće godine debitovati na londonskoj pozorišnoj sceni u predstavi “The Cursed Child” (Ukleto dete).

Džoana Rouling, koja se proslavila serijalom o Hariju Poteru, tvitovala je da je predstava rezultat saradnje između nje, pisca Džejka Torna i reditelja Džona Tifanija.

“Ne želim da kažem previše, da ne bih nešto pokvarila”, napisala je ona, ali je dodala da događaji u predstavi neće prethoditi dešavanjima u knjigama.

Roulingova je jedan od svetskih autora čije su knjige najprodavanije. Njen serijal o Hariju Poteru prodat je u više od 450 miliona primjeraka širom sveta, a filmska franšiza zasnovana na njenim pričama, koja se sastoji od osam delova, zaradila je više od sedam milijardi dolara.

(izvor: Glas Srpske)