Pozorišna predstava ''Farenhajt 451'' otvara novu sezonu Narodnog pozorišta u Nišu

”Farenhajt 451” otvara novu sezonu Narodnog pozorišta u Nišu

Izvođenjem predstave „Farenhajt 451“ po motivima istoimenog romana Reja Bredberija u četvrtak 1. oktobra od 20 sati, niški teatar otvara novu pozorišnu sezonu – javljaju Južne Vesti. U oktobru će publika videti još 4 predstave i operu „Seviljski berberin“.

Komad „Farenhajt 451“ je rađen po tekstu Vesne Perić a u režiji Bojane Lazić. Ona navodi da je ovo priča o rađanju kritičke svesti, o stasavanju jednog otpadnika, o čoveku koji ima hrabrosti da napravi izbor.

„’Farenhajt 451’ je uz ’1984’ Džorža Orvela, ’Vrli novi svet’ Oldosa Hakslija i ’Mi’ Jevgenija Zamjatina jedan od mojih omiljenih romana u žanru distopija. Ovo je priča o samoći i tišini, o toploti koja dolazi samo od Sunca, o ulasku u nepoznato koje nas čeka iza linije sigurnosti. Ili iza linije vatre“, kaže Lazićeva.

Scenografiju i kostimografiju radila je Zorana Petrov, kompozicije je pisao Vladimir Pejković, a za scenski pokret i koreografiju je zadužen Damjan Kecojević.

Ulaznice za premijeru po ceni od 600 dinara i 400 dinara za reprize predstave, koje su na repertoaru 2. i 19. oktobra, mogu se kupiti na blagajni pozorišta svakog radnog dana od 10 do 20 sati.

Pozorišna predstava ''Farenhajt 451'' otvara novu sezonu Narodnog pozorišta u Nišu
Pozorišna predstava ”Farenhajt 451” otvara novu sezonu Narodnog pozorišta u Nišu