Promocija trilogije Kosingas u Vršcu

Strip inspirisan trilogijom ”Kosingas” stiže na proleće

Na nedavnom predstavljanju trilogije „Kosingas“ Aleksandra Tešića u Vršcu, priređena je izložba stripa inspirisanog ovim književnim serijalom. Strip bi trebalo da bude objavljen tokom proleća, a sudeći prema najavama, radi se o veoma ambicioznom projektu iza koga, pored samog autora trilogije, stoji i strip crtač Zoran Jovičić.

Strip će imati preko dvadeset svezaka od po 70 do 100 strana, jer je želja autora da se predstave baš svi likovi s kojima se junaci susreću. A ideja je da ritam objavljivanja bude takav da pauza između izlaska dve epizode ne bude veća od tri meseca.

Trilogija „Kosingas“ ističe bogatstvo slovenske mitologije koja je nepravedno zapostavljena i nedovoljno poznata, posebno kada se poredi sa mitologijama drugih naroda. Glavni junaci na svom putu prolaze različitim predelima Srbije i susreću se s mnoštvom likova kako ljudi, tako i mitoloških bića. Radnja trilogije „Kosingas“ odvija se godinu dana pre Kosovskog boja i završava se njime, iako sukob s Turcima nije glavna tema knjiga.

Kadar stripa "Kosingas" (preuzeto sa YouTube-a)
Kadar stripa “Kosingas” (preuzeto sa YouTube-a)