Marsovac

Roman ”Marsovac” Endija Vira od danas na svim kioscima

„Marsovac”, debitantski roman Endija Vira od danas će se u izdanju Blica i izdavačke kuće Evro-Đunti po specijalnoj ceni naći u prodaji na kioscima širom Srbije.

Priča o sudbini Marka Vatnija, astronauta kojeg je posada svemirskog broda tokom velike oluje greškom zaboravila na Marsu, oduševila je čitaoce širom sveta, koji su je proglasili najboljim naučnofantastičnim romanom 2014. godine, dok u Njujork tajmsu ne pamte da je u vrhu njihove prestižne liste besteselera jedan roman opstao tako dugo kao „Marsovac”.

Veoma duhovita, ali i naučno utemeljena priča napisana je iz ugla pripovedača koji se obreo u bezizlaznoj situaciji: pomoć je udaljena „samo” 225 hiljada kilometara,a kontakt sa Zemljom ne može da uspostavi. Po struci botaničar, Vatni uz pomoć vrlo zanimljive primenjene nauke stvara uslove za život i pokušava da pošalje signal na Zemlju.

Velika popularnost knjige obezbedila je i ekspresnu ekranizaciju, a 3D film u režiji Ridlija Skota, sa Metom Dejmonom u glavnoj ulozi, u naše bioskope stiže 1. oktobra.

Cena knjige na kioscima iznosi 499 dinara.