Starčev rat - Džon Skalzi

SF roman ”Starčev rat” Džona Skalzija u domaćim knjižarama

Podelite sadržaj:

U izdanju Čarobne knjige objavljen je roman Starčev rat Džona Skalzija, jednog od najznačajnijih američkih pisaca naučne fantastike srednje generacije i višestrukog dobitnika Hugo nagrade.

Starčev rat je prvi roman u istoimenom serijalu vojne naučne fantastike o stoletnom ratu za prevlast i kolonizaciju ljudi u dalekom svemiru.

Radnja opisuje svet budućnosti u kome čovečanstvo uspeva da savlada međuzvezdana rastojanja, ali i utvrdi poražavajuću činjenicu da naseljivih planeta nema mnogo, za razliku od vanzemaljskih rasa spremnih da se za njih bore do istrebljenja.

Džon Peri, glavni junak ovog romana, na svoj 75. rođendan stupa u redove Kolonijalnih odbrambenih snaga i odlazi daleko od Zemlje, u brutalan, krvav i neprekidan rat, tek naslućujući šta može da očekuje…

Starčev rat se smatra jednim od najznačajnijih dela naučne fantastike u poslednje dve decenije. U Lokusovom izboru čitalaca 2012. godine proglašen je za najbolji SF roman 21. veka, a u izboru čitalaca izdavačke kuće Tor za najbolji roman u dekadi 2000-2010.

Džon Skalzi
Džon Skalzi