Džordž R.R. Martin - Ledeni zmaj - The Ice Dragon

U pripremi ekranizacija Martinovog romana ”Ledeni zmaj”

Džordž R. R. Martin je napisao nekoliko romana pre nego što je započeo svoj epski magnum opus Pesma leda i vatre. Jedan od tih romana je knjiga za decu koju je napisao 1980. godine, Ledeni zmaj, koju će Warner Animation Group adaptirati u animirani film – javlja PISB.

Svet u kome se odigrava radnja priče je sličan Vesterosu, sa zmajevima, zaraćenim kraljevstvima, a sam naslov priče Ledeni zmaj kao da implicira završetak sedme sezone Igre prestola kada je Noćni kralj transformisao Viseriona u ledenog zmaja.

Kraljevi u Ledenom zmaju se bore za kontrolu nad vatrenim zmajevima čija bi im moć donela prevlast u odnosu na protivnike. Međutim, u tom svetu pored vatrenih, postoji još jedna retka vrsta zmajeva ‒ devojčica po imenu Adara se sprijateljuje sa ledenim zmajem, jedinom nadom koju njen grad ima pred najezdom vojske zmajeva.

Martin i Vins Džerardis će biti producenti filma, ali još nema informacije kada bismo mogli da ga pogledamo. U međuvremenu ono što se zna da će stići do kraja godine je prvi tom istorije Targarjena Vatra i krv.