Stakleni presto - Sara Dž. Mas

Objavljen uvodni deo serijala ”Stakleni presto” Sare Dž. Mas

Laguna je objavila roman „Stakleni presto“ Sare Dž. Mas, uvodni deo istoimenog nagrađivanog bestseler serijala za mlade. Kroz mešavinu žanrova komedije i fantazije, ali ne bez određene doze surovosti, priča opisuje bogati alternativni univerzum čija je najsjajnija zvezda jedna mlada žena – plaćeni ubica.

Odsluživši zbog svojih zločina godinu dana teške robije u rudnicima soli u Endoviru, ubicu, osamnaestogodišnju Selenu Sardotijen, odvukli su pred princa prestolonaslednika. On joj je ponudio slobodu – ali pod jednim uslovom: mora da bude njegova predstavnica u nadmetanju za novog kraljevskog ubicu.

Njeni takmaci su lopovi, ubice i ratnici iz svih krajeva carstva, a svako je predstavnik jednog člana kraljevskog saveta. Seleni je vežbanje s kapetanom Garde, Vestfalom, izazovno i uzbudljivo – ali život na dvoru joj je dosadan. Stvari postaju malo zanimljivije kada princ počne da se zanima za nju… ali čini se da je najbolje razume grubi kapetan Vestfal.

A onda jednog od njenih takmaca nalaze mrtvog… a ubrzo potom i drugog. Može li Selena da otkrije ko je počinitelj pre nego što i ona postane žrtva? Potraga Selenu dovodi do otkrića da je čeka drugačija sudbina, onakva kakvu nikada nije mogla ni da zamisli.

Knjiga „Stakleni presto“ je prodata u više od tri miliona primerka širom sveta i prevedena je na 35 jezika, dobila je brojne nagrade, između ostalih nagradu YALSA za najbolju knjigu za tinejdžere, našla se i u najužem izboru za nagradu MTV Hollywood Crush, a uskoro ćemo gledati i TV seriju rađenu prema njoj.

Sara Dž Mas - Stakleni tron
Sara Dž Mas

Sara Dž. Mas (30) je autorka popularnih tinejdž serijala „Stakleni presto“ (Throne of Glass) i „Dvor trnja i ruža“ (A Court of Thorns and Roses), za koje je zavredila brojna međunarodna priznanja i koji su se našli na bestseler listama USA Tudeja i Njujork tajmsa. Serijal „Stakleni presto“ počela je da piše kada je imala samo šesnaest godina. Diplomirala je kreativno pisanje na koledžu Hamilton 2008. godine sa najvećim pohvalama. Živi u Pensilvaniji sa svojim suprugom i psom.