Dolazak

LK tribina: ”Da li posle ’Kontakta’ sledi ’Dolazak’”?

Poslednje ovogodišnje izdanje tribinskog programa Društva ljubitelja fantastike „Lazar Komarčić“ biće održano u ponedeljak 26. decembra u 19 časova u Tribinskoj sali Doma omladine Beograda.

Tribina pod nazivom „Da li posle ’Kontakta’ sledi ’Dolazak’“, na kojoj će govoriti Pavle Pavičić i Žarko Milićević, biće posvećena novom filmu Denisa Vilneva „Dolazak“ i pitanju da li su naučnofantastični filmovi, koji se u većoj meri oslanjaju na dobru priču i ozbiljnu karakterizaciju likova a u manjoj meri na upotrebu spektakularnih vizuelnih efekata, unapred osuđeni na znatno skromniju bioskopsku gledanost od one koju zaslužuju?

Brojni su primeri takvih filmskih ostvarenja, a učesnici tribine, pokušaće da daju svoj odgovor sagledavajući sudbine filmova kao što su: „Kontakt“, „Mesec“, „Potomci“, „ARQ“, „Doni Darko“, „Prajmer“, „Pi“…

Film „Dolazak“ predstavlja ekranizaciju pripovetke Teda Ćanga „Priča tvog života“, koju je kod nas u istoimenoj zbirci objavila izdavačka kuća „Booka“.

Više vanzemaljskih letelica se pojavilo na različitim lokacijama širom sveta. Američka vojska regrutuje doktorku Luiz Benks (Ejmi Adams), najboljeg lingvistu na svetu, da uz pomoć fizičara Donelija (Džeremi Rener) otkrije da li  posetioci predstavljaju pretnju čovečanstvu…

Ulaz na tribinski program Društva ljubitelja fantastike „Lazar Komarčić“ je slobodan.