Srebrno tkanje - Naomi Novik

SREBRNO TKANJE Naomi Novik – u pretplati

Izdavačka kuća Orfelin raspisala je pretplatu za drugi naslov iz novoustanovljene edicije Belladonna – roman Srebrno tkanje Naomi Novik.

Nagrađivana američka autorka je nakon veoma uspešnog romana Iskorenjena, inspirisanog poljskim i ruskim bajkama, napisala još jedno delo u kome se oslikavaju motivi istočnoevropskog folklora. Ovoga puta, takva storija oslanja se i na poznatu bajku o Ramplstinskinu.

Polifono vodeći svoju priču, sa šest naratora i isto toliko vizura, Naomi Novik u Srebrnom tkanju verovatno dostiže vrhunac svog pripovedačkog umeća. Gradeći različite povesti na potki surove realnosti, mita i bajke, autorka stvara raskošan svet u kome se jasno uočavaju putevi potrage za srećom, prijateljstvom, poverenjem, ali pre svega za ljubavlju.

Carstvo ljudi i carstvo snega drevnog naroda Staričana na korak su od sukoba i međusobnog uništenja kada se, kao neželjena spona između njih, pojavi Mirjem, devojka koja i protiv svoje volje, korak po korak, ovladava magijskom veštinom pretvaranja srebra u zlato.

Njena se sudbina tako na vibrantan način upliće sa sudbinama cara Mirnacijusa i vojvotkinje Irine, sa sudbinama siromašne seoske devojke Vande i njena dva brata, Sergeja i Stepona, sa sudbinom vatrenog demona Černoboga i, iznad svega, sa životom nedodirljivog i neimenovanog snežnog kralja Staričana.

Prevod roman Srebrno tkanje uradila je Ira Čop.

Knjiga sadrži 312 strana. Cena u pretplati iznosi 1.300 dinara (sa uračunatom poštarinom).

Pretplatni period traje do 10. septembra, a zainteresovani porudžbinu mogu da izvrše uplatom na račun Orfelin izdavaštva, Kosovska 23, Novi Sad (broj računa 220-73108-85). Pretplatnik je dužan da svoje podatke (ime i prezime, adresa i broj telefona), kao i naslov knjige za koju se pretplaćuju pošalje na: orfelinns@gmail.com.

Kako izdavač navodi, isporuka primeraka vrši se najkasnije do 15. septembra 2020. godine.

Srebrno tkanje – Naomi Novik