Filip K. Dik - Čovek u visokom dvorcu

Snima se pilot epizoda TV serije ”Čovek u visokom dvorcu”

Filip K. Dik - Čovek u visokom dvorcu“Amazon Studios” je odobrio snimanje pilot epizode televizijske serije rađene prema romanu Filipa K. Dika, “Čovek u visokom dvorcu”.

TV serija je projekat producentske kuće Ridlija Skota “Scot Free”, a do sada su zabeležena dva neuspešna pokušaja njene realizacije – prvi put kao četvoročasovne mini-serije na BBC-u, a kasnije kao mini-serije na kablovskoj mreži “SyFy”.

Vođa projekta je Frenk Spotnic, poznat kao dugogodišnji produscent i scenarista “Dosijea X”. On će ujedno napisati scenario za pilot epizodu, dok je režija poverena iskusnom Dejvidu Semelu, čiji najsvežiji rad možemo da vidimo u seriji o vampirima “Soj”.

Radnja romana “Čovek u visokom dvorcu”, smeštena je u 1962. godinu, ali u paralelnoj stvarnosti, u kojoj su Nemačka i Japan odneli pobedu u Drugom svetskom ratu i međusobno podelili teritoriju SAD-a.

Ovo delo se uz romane “Ubik”, “Sanjaju li androidi električne ovce?” i “Tri stigmate Palmera Eldriča”, smatra ključnim u bogatom opusu jednog od najoriginalnijih pisaca naučne fantastike svih vremena.