Sfera - Majkl Krajton

SFERA Majkla Krajtona kao TV serija na HBO

Nakon uspeha postignutog TV serijom rađenom prema romanu Zapadni svet (Westworld), iz HBO-a stižu najave da će se uskoro krenuti sa radom na ekranizaciji još jednog proslavljenog dela Majkla Krajtona, naučnofantastičnog romana Sfera iz 1987. godine.

Radnja romana Sfera prati tim naučnika čiji je zadatak proučavanje masivne, misteriozne letelice koju je Američka mornarica otkrila na dnu Tihog okeana. Naučnici odmah utvrđuju da je objekat sa Zemlje, ali da se na dnu okeana nalazi preko 300 godina što ih navodi na zaključak da je služio za putovanje kroz vreme. Kada uđu u letelicu, otkrivaju veliki sferni objekat, koji izgleda kao da je vanzemaljskog porekla.

Dok se naučnici nose sa intenzivnim pritiskom radnog okruženja, jedan od članova tima ulazi u sferu, a ubrzo zatim dolazi u kontakt sa, očigledno, vanzemaljskim entitetom, kadrim da ljudski strah manifestuje u stvarnosti.

Izvršni producenti biće kreatori serije Zapadni svet, Džonatan Nolan i Liza Džoj, kao i Robert Dauni Džunior i njegova supruga Suzan Dauni.

Ovo nije prva ekranizacija Krajtonove Sfere. Isti roman je 1998. godine doživeo filmsku adaptaciju sa Dastinom Hofmanom, Semjuelom L. Džeksonom i Šeron Stoun u glavnim ulogama, ali uprkos zvezdanoj glumačkoj postavi, nije stekao naročitu naklonost kritike i publike.

Sfera - Majkl Krajton
Sfera – Majkl Krajton