Sabor ptica - Ransom Rigs

SABOR PTICA Ransoma Rigsa u pretplati

Izdavačka kuća Orfelin raspisala je pretplatu za roman Sabor ptica, peti nastavak serijala „Dom gospođice Peregrin za čudnovatu decu“ američkog pisca Ransoma Rigsa.

Kombinujući priče pisane u viktorijanskom stilu sa upečatljivim starinskim fotografijama, Ransom Rigs i u ovom delu uspeva da ostvari neponovljivu gotsku atmosferu, zbog čega je serijal „Dom gospođice Peregrin za čudnovatu decu“ postao fenomen 21. veka.

Sabor ptica predstavlja drugi roman, pored Mape danâ, koji se bavi svetom američkih čudnovatih, nastavljajući avanture Džejkoba Portmana.

Ovoga puta nad svetom čudnovatih nadvila se pretnja u vidu zlokobnog proročanstva.

Svojim samrtnim rečima H. poverava Džejkobu opasnu misiju: da isporuči Nur Pradeš, nedavno otkrivenu čudnovatu, operativki znanoj samo kao V.

Nur proganjaju poput zveri. Ona se pominje u drevnom proročanstvu koje predskazuje sve bližu apokalipsu. Spasiti Nur znači spasiti budućnost čitavog čudnovatog sveta.

Uz pomoć tek nekoliko zbunjujućih tragova, Džejkob mora otkriti kako da pronađe V., najzagonetniju i najmoćniju od svih Ejbovih bivših saradnica. Ali V. se krije i ne želi da ikada bude pronađena.

Vreme sve brže ističe. Sa neprijateljima za petama i nepoznatim pred sobom, pripovest o Džejkobu Portmanu nastavlja se dok on juri dalje, čini se sve brže i sve luđe, poput levka tornada u Pensilvaniji.

Poput romana Mape danâ i Sabor ptica je štampan u punom koloru.

Knjiga sadrži 317 strana. Prevod je uradio Sava Kuzmanović.

Cena u pretplati iznosi 1.650 dinara (sa uračunatom poštarinom).

Pretplatni period traje do 10. septembra, a zainteresovani porudžbinu mogu da izvrše uplatom na račun Orfelin izdavaštva, Kosovska 23, Novi Sad (broj računa 220-73108-85).

Pretplatnik je dužan da svoje podatke (ime i prezime, adresa i broj telefona), kao i naslov knjige za koju se pretplaćuju pošalje na: orfelinns@gmail.com.

Kako izdavač navodi, isporuka primeraka vrši se najkasnije do 15. septembra 2020. godine.

Ransom Rigs – SABOR PTICA