Salman Rušdi piše scenario za SF TV seriju

Salman RušdiIza najavljene serije “The Next People” kompanije “Šoutajm” nalazi se internacionalno poznati pisac koji je u jednom trenutku života bio meta vrha iranske teokratije – javlja Photon Tide

Salman Rušdi potvrdio je da je prihvatio posao glavnog pisca nove misteri-serije po imenu “The Next People”. Po njegovim rečima, serija neće biti naučno fantastična u klasičnom smislu, budući da neće biti puno nauke, ali da će sigurno sadržati nestvarne elemente.

Za sada, zna se da će radnja pratiti nestanke ljudi na čije mesto potom dolaze druge osobe. Rušdi najvaljuje da će u delu vladati paranoična atmosfera, ali i da će serija istraživati razne apsekte stvarnog američkog života.

Zanimljivo, Rušdi, pisac iranskog porekla kog je ajatola Homeini 1989. godine osudio na smrt zbog dela ”Satanski stihovi”, naveo je umetničku slobodu koju su imali autori serija poput “Mad Men”, “The Sopranos”, “The Next Wing” i “The Wire” kao glavni razlog za odluku da se priključi projektu komapnije “Šoutajm”.

Zaplet “The Next People” ne zvuči spektakularno i liči na more serija koje su se pojavile u poslednjih nekoliko godina, ili bi tek trebalo da izađu (“The 4400”, “The Event”, “Alcatraz”). Međutim, Rušdijevo ime, kao i izbor serija koje je naveo kao pozitivan uticaj (od kojih se za “The Wire” smatra da je jedna od najboljih TV serija svih vremena) veoma obećavaju.