Patrik Nes - Sedam minuta posle ponoći

”Sedam minuta posle ponoći” kao igrani film

Podelite sadržaj:

Patrik Nes - Sedam minuta posle ponoćiRoman “Sedam minuta posle ponoći” (A Monster Calls) Patrika Nesa koji se pred domaćim čitaocima našao zahvaljujući izdavačkoj kući “Orfelin” iz Novog Sada, doživeće ekranizaciju u režiji Huana Antonija Bajona.

Patrik Nes gradi priču na osnovu ideje Šivon Daud, koju je prerana smrt sprečila da je sama napiše. Ovo dvoje autora, među najboljim piscima za mlade današnjice, zajedno sa ilustratorom Džimom Kejom, stvorili su “Sedam minuta posle ponoći”, izuzetan i dirljiv roman, istovremeno mračan i nestašan.

Čudovište se pojavilo odmah posle ponoći. Tada se čudovišta pojavljuju. Ali to nije bilo čudovište koje je Konor očekivao. Očekivao je čudovište iz noćne more koja ga je pohodila skoro svake noći otkako je njegova majka počela da prima terapije, noćne more u kojoj je tama i vetar i vrištanje… Ovo čudovište je drugačije, nešto drevno, nešto divlje, i traži od Konora ono najopasnije – traži istinu.

Hromatske ilustracije Džima Keja biće pretočene u vizuelno spektakularnu dramu o dečaku koji se suočava sa majčinom bolešću i maltretiranjem vršnjaka, bežeći u fantastični svet čudovišta i bajki, koje se bave hrabrošću, gubitkom i nadom. Ali iznad svega, to je jaka priča o neobičnoj vezi između majke i deteta.

Knjiga “Sedam minuta posle ponoći” dobitnik je “Karnegi” i “Grinavej” medalja, koje slave ono najbolje u dečijoj književnosti, a takođe je proglašena britanskom knjigom godine na osnovu glasova 750 ljudi iz struke.

Glavnu ulogu u filmu tumačiće Felisiti Džons, a ulogu čudovišta igraće Liam Nison. Premijera je najavljena za 14. oktobar 2016. godine.