Završen Refestkonov konkurs za kratke priče

Raspisan konkurs za priče iz domena fantastike ”Đavolji prst”

Konkurs ''Đavolji prst''Lokalni javni emiter Radio Bijelo Polje raspisuje konkurs za kratku priču na temu “Đavolji prst” za Regionalni festival fantastične književnosti – Refesticon, koji se održava u maju 2015. godine u Bijelom Polju.

Konkurs je posvećen liku i delu Miodraga Bulatovića, poznatog pisca iz Bijelog Polja povodom 85 godina od njegovog rođenja.

Propozicije konkursa:

  1. Na konkurs se mogu slati samo neobjavljene priče (epska fantastika, naučna fantastika, fantazija, horor, legende i vilinske priče) dužine od 3 do 10 stranica na crnogorskom, srpskom, hrvatskom ili bosanskom jeziku;
  2. Tekst treba poslati isključivo elektronskom poštom na adresu refesticon@gmail.com i to u Word-u (font Arial, veličina 12) sa naslovom, imenom i prezimenom autora, kratkom biografijom (do 300 riječi) i kontakt podacima.
  3. Jedan autor može poslati samo jednu priču;
  4. Objavljene priče se ne honorarišeu i ne dodeljuju se nagrade za najbolju;
  5. Poželjno je da autori pišu o ljudima i predelima iz Crne Gore (prošlosti, sadašnjosti ili budućnosti);
  6. Priče će biti objavljene u zbirci kratkih priča pod nazivom “Đavolji prst” čiji naziv asocira na poznata Bulatovićeva dela “Đavoli dolaze”, “Ljudi s četiri prsta” i dr;
  7. Izbor pristiglih priča će obaviti regionalni žiri i rezultate objaviti pre održavanja festivala;
  8. Krajnji rok za slanje radova je 20.3.2015. godine.

Zbirka odabranih priča premijerno će biti predstavljena na Festivalu fantastične književnosti “Refestikon” maja 2015. godine, a nakon toga i na srodnim festivalima širom regiona.

U izjavi za Radio Bijelo Polje, direktor ove medijske kuće i idejni tvorac festivala “Refestikon” rekao je da očekuje dobar odziv pisaca fantastike:

“Već vlada veliko interesovanje pisaca iz regiona za konkurs, tako da će nam i ovoga puta sasvim sigurno stići veliki broj priča. Očekujem da ćemo i sljedeći Refestikon organizovati veoma uspješno, kao što je to bio slučaj prethodna dva puta, u čemu će nam pomoći naši partneri iz Zenice, Pazina i Beograda”, istakao je Rabrenović.

 

Konkurs ''Đavolji prst''