Završen Refestkonov konkurs za kratke priče

Raspisan konkurs za priče iz domena fantastike ”Đavolji prst”

Podelite sadržaj:

Konkurs ''Đavolji prst''Lokalni javni emiter Radio Bijelo Polje raspisuje konkurs za kratku priču na temu “Đavolji prst” za Regionalni festival fantastične književnosti – Refesticon, koji se održava u maju 2015. godine u Bijelom Polju.

Konkurs je posvećen liku i delu Miodraga Bulatovića, poznatog pisca iz Bijelog Polja povodom 85 godina od njegovog rođenja.

Propozicije konkursa:

  1. Na konkurs se mogu slati samo neobjavljene priče (epska fantastika, naučna fantastika, fantazija, horor, legende i vilinske priče) dužine od 3 do 10 stranica na crnogorskom, srpskom, hrvatskom ili bosanskom jeziku;
  2. Tekst treba poslati isključivo elektronskom poštom na adresu refesticon@gmail.com i to u Word-u (font Arial, veličina 12) sa naslovom, imenom i prezimenom autora, kratkom biografijom (do 300 riječi) i kontakt podacima.
  3. Jedan autor može poslati samo jednu priču;
  4. Objavljene priče se ne honorarišeu i ne dodeljuju se nagrade za najbolju;
  5. Poželjno je da autori pišu o ljudima i predelima iz Crne Gore (prošlosti, sadašnjosti ili budućnosti);
  6. Priče će biti objavljene u zbirci kratkih priča pod nazivom “Đavolji prst” čiji naziv asocira na poznata Bulatovićeva dela “Đavoli dolaze”, “Ljudi s četiri prsta” i dr;
  7. Izbor pristiglih priča će obaviti regionalni žiri i rezultate objaviti pre održavanja festivala;
  8. Krajnji rok za slanje radova je 20.3.2015. godine.

Zbirka odabranih priča premijerno će biti predstavljena na Festivalu fantastične književnosti “Refestikon” maja 2015. godine, a nakon toga i na srodnim festivalima širom regiona.

U izjavi za Radio Bijelo Polje, direktor ove medijske kuće i idejni tvorac festivala “Refestikon” rekao je da očekuje dobar odziv pisaca fantastike:

“Već vlada veliko interesovanje pisaca iz regiona za konkurs, tako da će nam i ovoga puta sasvim sigurno stići veliki broj priča. Očekujem da ćemo i sljedeći Refestikon organizovati veoma uspješno, kao što je to bio slučaj prethodna dva puta, u čemu će nam pomoći naši partneri iz Zenice, Pazina i Beograda”, istakao je Rabrenović.

 

Konkurs ''Đavolji prst''