Ranko Trifković

RANKO TRIFKOVIĆ

Ranko Trifković

Rođen 14. decembra 1974. godine u Beogradu. Završio Filološku gimnaziju.

Kratku fantastičku priču objavljuje u nedeljniku Grad, a istom vrstom proze zastupljen je i u zbirci “Gradske priče 3 – Fantastika”.

Paralelno sa pozorišnim radom, sarađivao sa brojnim časopisima, novinama, magazinima i sajtovima kao saradnik, novinar, PR menadžer ili urednik (Danas, Vreme, Joy, Lepota i Zdravlje, PC Magazin, Digital!, The Gamer, GamePlay, Hobby Master, Actiontrip.com). Urednik je internetskog magazina “Wannabe Magazine”. 2007. godine izdao zbirku eseja o Internetu i antropologiji računarskih tehnologija “Net Bizzare” u izdanju Digital World d.o.o. Godine 2012. “Čekić” mu izdaje prvi roman “Ludače”.

Nagrađen prvom nagradom na konkursu “Osvoji ikebanu” za kratku naučno-fantastičnu priču na temu “Odnos čoveka prema prirodi u budućnosti”. Laureat nagrade “Ljubomir Damnjanović” za 2010. i 2011. godinu koju dodeljuje društvo ljubitelja fantastike “Lazar Komarčić”.

Kratku priču “Ork-proja” objavio je prestižni američki sajt za svetsku književnost Words Without Borders u Božićnom izdanju 2011. godine, a u pripremi je i zbirka priča iz serijala “Fantastični kuvar”.