Radoslav Slavnić

RADOSLAV SLAVNIĆ

Radoslav Slavnić

Radoslav Slavnić (1985-2015) diplomirao je na Fakultetu za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju u Beogradu. Živeo je u Rumi.

Zbirku priča Svetlost na kraju ulice objavio je 2000. godine u izdanju Gradske biblioteke u Rumi kada je imao svega 15 godina, a roman prvenac Nemezis objavio je 2011. godine.

Priče su mu publikovane u zbirkama „V – fantastične priče iz ravnice“, „Nešto diše u mojoj torti“, „Nešto diše u mojoj tortII“, „Najkraće priče 2012“, „Prsten sa one strane sna“, „HAARP i druge priče o teorijama zavere“, zbornicima „Kad regent u vinu zapeva“, „Zbornik savremenih ljubavnih priča“, „Prijedorski književni karavan 2014“ i „Volim da letim“, časopisima „Emitor“, „Marsonic“, „Omaja“, „Libartes“, UBIQ i „Kreativni magazin“.

Režirao je kratkometražni, niskobudžetni film „Mute“, kao i dokumentarni film „Kad porastem biću…“ u saradnji sa studentima FASPER-a. Po svojoj priči „Bezimeni“, napisao je scenario i učestvovao u režiji filma „Drugi On“, koji je snimljen u okviru projekta „Novi pogledi“ u realizaciji Nezavine Omladinske Organizacije iz Rume, a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Bio je pevač i tekstopisac benda „Vultures“.