“Stilos art” objavio književni serijal “Persi Džekson i bogovi Olimpa”

Rik Riordan - Kradljivac munje U susret svetskoj premijeri filma “Kradljivac munje” izdavačka kuća Stilos art objavila je prva dva nastavka čuvenog serijala Rika Riordana o Persiju Džeksonu, junaku kojeg u poslednje vreme porede sa Hari Poterom – javlja PISB.

Priča prati naizgled običnog tinejdžera Persija, duhovitog, ciničnog i bistrog junaka 21. veka, koji saznaje da njegovo poreklo skriva misterioznu tajnu. Naime, gradski dečak otkriva da su starogrčki bogovi još uvek među nama smrtnicima, a da je upravo jedan od njih njegov otac. Ali za heroje i danas kao i pre nekoliko hiljada godina, stvari ne idu glatko. Knjige o Persiju Džeksonu i bogovima Olimpa dostigao je ogromnu popularnost širom sveta i preveden je na brojne svetske jezike. Samo u Sjedinjenim Američkim Državama prodato je preko 10 miliona primeraka. Kritika i publika koju uglavnom čine tinejdžeri i ljubitelji dobre fantastike, ocenili su ova izdanja kao mnogo zreliju, duhovitiju i aktuelniju verziju “Harija Potera”, “Gospodara prstenova” i “Letopisa Narnije”.

Rik Riordan vešto kombinuje antičku mitologiju, Panteon starogrčkih bogova, polubogova, čudovišta, mitskih bića i heroje, ali uz savremen ironijski otklon, britki humor i dešavanja u savremenom svetu na početku 21. veka. Serijal sadrži pet knjiga: “Kradljivac munje”, “More čudovišta”, koja je proglašena je za najbolju dečiju knjigu po izboru magazina Čajld za 2006. godinu, “Titanova kletva”, koja se našla na prvom mestu bestseler liste Njujork tajmsa “Bitka za lavirint”, objavljena u preko milion primeraka i “Poslednji Olimpljanin”, objavljen je u maju 2009. godine i dobio je odlične kritike.