Konkurs za domaću SF&F priču

 Društvo ljubitelja fantastike “Lazar Komarčić” i magazin Emitor raspisuju konkurs za domaću SF&F priču.

USLOVI I PRAVILA KONKURSA:

  1. Priča mora sadržati elemente fantastike
  2. Radovi treba da budu na srpskom jeziku
  3. Na konkursu mogu učestvovati samo radovi koji prethodno nisu objavljeni u štampanom obliku, a nisu dozvoljene ni prerade već objavljenih priča.
  4. Jedan autor može poslati najviše do tri priče (uključujući i kolaboracije)
  5. Dužina je ograničena. Priča ne sme biti kraća od 8.000 slovnih mesta u Wordu (računajući i beline), i ne duža od 40.000 slovnih mesta u Wordu (računajući i beline)
  6. Radovi koji ne budu imali ć, č, š, đ i ž automatski će biti eliminisani.
  7. Radove slati na mejl: konkurs@lazarkomarcic.org U subjektu poruke napisati: ZA KONKURS, a u telu poruke navesti sledeće podatke: Ime i prezime, aktuelnu mejl adresu, kućnu adresu i broj mobilnog telefona
  8. Priču poslati u zasebnom fajlu u atačmentu, u nekom od standardnih Word formata. Uz priču možete dostaviti i kraću spisateljsku biografiju, ali to nije obavezno.
  9. Krajnji rok za dostavu radova je 31.05.2010.
  10. Radove će ocenjivati stručni žiri čiji će sastav biti naknadno određen.

Rezultati konkursa će biti poznati najkasnije do kraja septembra 2010. Rezultati će biti javno dostupni na sajtovima Lazar Komarčić, Znak Sagite i Art-Anima, a svi učesnici će biti i lično obavešteni putem mejla.

Najbolje ocenjeni radovi biće izabrani za objavljivanje (ukupan broj priča biće naknadno određen) i od njih će biti sastavljena antologija priča u izdanju društva LAZAR KOMARČIĆ.