“Prvi zakon magije” Teri Gudkajnd

Izdavačka kuća “Čarobna knjiga” je domaćim čitaocima nedavno predstavila “Prvi zakon magije”, uvodni roman dvanaestodelnog serijala epske fantastike “Mač istine” Terija Gudkajnda.

Knjiga prati Ričarda Sajfera, šumara i ratnika, odabranog nosioca Mača istine u borbi protiv moćnog mračnog maga Darken Rala, koji upravlja mnogim armijama i čudovišnim zverima. U iskonskoj borbi dobra i zla, Sajferu će pomoć pružiti lepa čarobnica Kalan Amnel, koja je u potrazi za poslednjim velikim čarobnjakom Zedom.

“Prvi zakon magije” je najskuplje plaćen debitantski roman u žanru epske fantastike, oko čijih su se autorskih prava borila tri prestižna izdavača.

Serijal “Mač istine” do sada je prodat u više od 26 miliona primeraka širom sveta i preveden je na preko 20 jezika.

Po ovom serijalu je od 2008. do 2010. snimana i popularna televizijska serija “Legenda o Tragaču” (“Legend of the Seeker”), čiji je producent bio slavni režiser horor filmova Sem Rejmi.

Teri Gudkajnd (1948), je do sada napisao četrnaest knjiga, od kojih se većina našla na bestseler-listi “Njujork Tajmsa”. Mada sve njegove knjige spadaju u žanr epske fantastike, Gudkajnd smatra da njegovi romani nisu samo fantazija, već da se velikim delom bave filozofskim temama i samom ljudskom prirodom.