“Predivna tama” Kami Garsije i Margaret Stol

“Predivna tama” kako glasi naziv drugog nastavka serijala “Hronike o činotvorcima” autorskog dvojca Kami Garsije i Margaret Stol, nedavno je objavljen u izdanju izdavačke kuće “Laguna”.

Knjiga donosi nastavak priče pisane u gotskoj tradiciji o mladiću i devojci Itanu Vejtu i Lini Djukejn, koji se u naizgled mirnom južnjačkom gradiću Getlinu iznenada suočavaju sa prokletstvom koje generacijama prati porodicu Djukejnovih.

Zajedno, Itan i Lina mogu da se suoče sa bilo čim u Getlinu ali, nakon što doživi tragični gubitak, Lina počinje da se udaljava i skriva tajne koje njihov odnos stavljaju na probu. A kad je jednom upoznao mračnu stranu, za Itana nema povratka. Progonjen čudnim vizijama koje samo on može da vidi, Itan biva sve dublje uvučen u zamršenu istoriju svog grada i uhvaćen u opasnu mrežu beskonačnih podzemnih prolaza kojima je Jug ispresecan, a u kojima ništa nije onako kako se čini.

Očekuje se da će treća knjiga iz serijala “Hronike o činotvorcima” američkoj publici biti predstavljen na jesen ove godine, dok će četvrti i završni deo biti objavljen tokom 2012.