The Expanse - Prostranstva

”Prostranstva” Džejmsa S.A. Korija uskoro na malim ekranima

Podelite sadržaj:

Kablovski kanal SyFy je u ponedeljak naveče putem interneta predstavio pilot epizodu svoje do sada najambicioznije TV serije „The Expanse“ (Prostranstva).

Serija je rađena prema romanima koje pod zajedničkim pseudonimom, Džejms S.A. Kori, potpisuju Danijel Abraham i Taj Frenk.

Radnja proznog serijala smeštena je dvesta godina u budućnost. Čovečanstvo je kolonijalizovalo Sunčev sistem, zemlja je vlasništvo UN-a, na Marsu su ratnički raspoloženi, dok u asteroidnom pojasu između Marsa i Jupitera žive naizgled najsiromašniji slojevi ljudskog društva. Detektiv Džozefus Miler i kapetan svemirskog broda Džim Holden angažovani su na posebnom zadatku razotkrivanja zavere koja preti krhkom miru unutar Sistema i opstanku čovečanstva.

Izvršni producenti i scenaristi TV serije su Mark Fergus i Hok Ostbi, koji su za „Children of Men“ svojevremeno bili nominovani za Oskara.

Prva sezona serije „The Expanse“ imaće trinaest epizoda, a početak njenog redovnog prikazivanja najavljen je za 14. decembar 2015. godine.

Na srpskom jeziku su do sada objavljena tri od ukupno pet napisanih romana ovog knjiškog serijala: „Buđenje nemani“, „Kalibanov rat“ i „Abadonova kapija“.

expanse-1

expanse-2

Expanse-3

expanse-4

expanse-5