Nebojša Petković - Poslednji grad: Rat

Promocija romana ”Poslednji grad: Rat” u noćnom klubu Danguba

Podelite sadržaj:

U sredu 02. decembra 2015. (20h), u noćnom klubu Danguba (Ćirila i Metodija 2, Beograd) biće održana promocija romana „Poslednji grad: Rat“ Nebojše Petkovića.

Ova knjiga predstavlja drugi deo planirane trilogije čija je radnja smeštena na našim prostorima ali u postapokaliptičkom dobu, pedesetak godina nakon devastirajućeg rata koji je čovečanstvo bukvalno vratio u srednji vek. Dok u surovim uslovima ljudi pokušavaju da opstanu razapeti između bede i nemaštine s jedne strane i razularenih ratničkih klanova sa druge, dva čoveka koji su izgubili sve nastavljaju potragu za legendarnim, poslednjim gradom nekadašnje civilizacije.

O romanu će pored autora govoriti urednica izdavačke kuće Portalibris, Dubravka Dragović Šehović, kao i recezent prvog dela trilogije Aleksandar Petrović – Aca Seltik, frontmen grupe Orthodox Celts i veliki poznavalac slovenske mitologije.

Osim priče o delu, učesnici ove svojevrsne tribine osvrnuće se i na fenomen distopijskih tema u savremenoj fantastici, kao i na paralele sa trenutkom u kome se nalazimo i posledicama istog po našu budućnost.

Ulaz na promociju je slobodan.