Đorđe Bajić - Žuta kabanica

Promocija “Žute kabanice” zatvara manifestaciju “Dani Čarobne knjige”

Đorđe Bajić - Žuta kabanicaU sredu 02. oktobra 2013. godine biće upriličen sedmi i poslednji dan manifestacije “Dani Čarobne knjige” kojom je u Kulturnom centru Beograda obeleženo deset godina rada ove izdavačke kuće.

Kako su posetioci manifestacije tokom prethodnih šest dana navikli, od 18 časova je tribinski program posvećen nekom od procesa u izdavaštvu, a danas će taj segment biti posvećen lektorisanju. Na datu temu govoriće lektori Nevena Bojičić i Staša Mijić.

Od 20 časova na programu je predstavljanje romana “Žuta kabanica” Đorđa Bajića, a o knjizi će, pored autora, govoriti pisci Goran Skrobonja, Pavle Zelić i urednik Nikola Petaković.

Bajićeva nova knjiga, nakon horor romana “Ostrvo prokletih”, donosi priču pisanu po ugledu na moderne kriminalističke romane, ali smeštenu u savremeni beogradski milje. Serija ubistava potresa prestonicu. Vest o smrti mladog Milana Milutinovića prošla je gotovo nezapaženo – popunila je jednu desetinu stranice u dnevnim novinama i zatim se utopila u moru sličnih tragedija koje svakodnevno potresaju glavni grad i Srbiju. Policija smatra da je mladić žrtva pljačke koja je pošla po zlu, ali advokat Boris Nastasijević misli drugačije…

Ulaz za sva dešavanja na manifestaciji “Dani Čarobne knjige” je slobodan.