Zoran Živković o srpskoj fantastici u prevodu

Konkurs za najbolju fotografiju inspirisanu Živkovićevim književnim delima

Zoran ŽivkovićU okviru godišnje manifestacije posvećene fantastici “Forum Fantastico” koja se sredinom novembra po osmi put održava u Lisabonu, biće organizovano međunarodno takmičenje za najbolju fotografiju nadahnutu knjigama srpskog pisca Zorana Živkovića.

Propozicije nalažu da fotografije budu inspirisane jednim od četiri Živkovićeva dela koja su do sada objavljena u Portugaliji: “Biblioteka”, “Poslednja knjiga”, “Pisac u najam” i “Sedam dodira muzike”.

Na istoj manifestaciji biće upriličena i tribina o Živkovićevoj knjizi “Biblioteka”, a naš poznati pisac obratiće se publici putem video poruke.

“Forum Fantastico” čini niz predavanja, tribina i književnih promocija, uz mnoštvo drugih pratećih programa, koji obuhvataju različite umetnosti unutar žanrova fantastike. Svrha ove međunarodne manifestacije jeste da informiše javnost o novim trendovima u fantastičkom stvaralaštvu i njegovom proučavanju.

Jedan od glavnih ovogodišnjih gostiju “Foruma” biće i slavni britanski pisac Ijan Mekdonald, autor romana “Reka bogova” i “Brazil”.