Džon Ronald Ruen Tolkin

Festival Tolkinove fantazije tokom vikenda u SKC-u

Dž.R.R. TolkinU subotu i nedelju 5. i 6. oktobra 2013. godine, s početkom u 17 časova, u prostorijama beogradskog SKC-a, održaće se Festival Tolkinove fantazije. Cilj festivala je da što široj publici predstavi celokupni rad poznatog pisca i filologa Dž.R.R. Tolkina, kao i sve ono što je iz toga kasnije proisteklo.

Svečano otvaranje ove manifestacije zakazano je za subotu 05. oktobra u 19 časova, promocijom knjige “Bajka nad bajkama” Nenada Gajića. Ovaj mladi beogradski autor je pre dve godine objavio knjigu “Slovenska mitologija”, a budući da je poznato da je Tolkin u svojim delima koristio motive brojnih mitologija, među kojima i motive slovenske, druženje sa Nenadom Gajićem biće dobra prilika da se čuje šta je to veliki majstor epske fantastike pozajmio iz mitova i legendi Starih Slovena.

Tokom dvodnevnog “Festivala Tolkinove fantazije”, posetioci će moći da prisustvuju brojnim događajima, kao što su: izložbe rukotvorina sa fantazijskom tematikom, interaktivne radionice, društvene igre smeštene u univerzumu “Gospodara prstenova”, nastupi plesnih i muzičkih grupa, takmičenja za najbolji kostim, projekcije filmova. A uz sve to, posetioci će moći da zaigraju i zapevaju sa vilenjacima, oprobaju se u mačevanju ili isprazne koju kriglu sa patuljcima.

Cena dnevne ulaznice je 200 dinara. Za decu do 10 godina ulaz je slobodan.