Promocija trilogije Kosingas u Vršcu

Promocija trilogije ”Kosingas” u Vršcu

U organizaciji Udruženja za promociju kulture, nauke i umetnosti „Tačka susretanja“, u subotu 12. septembra s početkom u 18 časova, u vršačkom Salonu kod Porte biće održana promocija književnog opusa poznatog pisca epske fantastike Aleksandra Tešića.

Tom prilikom biće predstavljen i strip rađen prema njegovoj trilogiji „Kosingas“, za čiji grafički izgled je zadužen strip crtač Zoran Jovičić. A tokom same promocije, biće upriličeno i otvaranje izložbe Jovičićevih radova.

Sa dvojicom autora tokom predstavljanja razgovaraće Andrija Ratković.

Tešić je rođen 1961. u Čačku, iz diplomatske je porodice i školovao se u inostranstvu. Radi kao prevodilac na RTS-u. Piše od 2008. godine kada je objavljen prvi deo trilogije “Kosingas” – “Red zmaja”. Usledili su: “Bezdanj” (2009), “Smrtovanje” (2010), i zatim trilogija o Milošu Obiliću: “Zmaj i Ždral” (2012), “Koplje sv. Georgija” (2013) i “Vitez zatočnik” (2014).

Jovičić je rođen 1984. u Mrkonjić Gradu. Diplomirao je na Beogradskoj Politehnici, odsek za industrijski dizajn. Od malena se intenzivno bavi crtanjem stripova, a uzori su mu italijanske škole kao što su Boneli i Vila. Tri puta je bio učesnik izložbe Međunarodnog salona stripa u SKC-u. Prvo ostvarenje mu je strip “Dan bijesa” i trenutno radi kao autor stripa “Kosingas – Red Zmaja” uz podršku mentora Vladimira Vesovića.