Branislav Janković - Suze Svetog Nikole

Promocija romana “Suze Svetog Nikole” u Vranju

Branislav Janković - Suze SVetog NikoleU okviru programa ovogodišnje kulturno-turističke manifestacije “Dani Vranja”, u subotu, 31. avgusta, biće promovisan novi roman Branislava Jankovića “Suze Svetog Nikole”. U Galeriji Narodnog univerziteta o romanu će, osim autora, govoriti i književnica Beka Mitić Ristić, a početak promocije zakazan je za 19 sati – navodi se na sajtu izdavačke kuće “Laguna”.

Radnja romana smeštena je negde u Srbiji, u osamljenom mestu zvanom Studenac. U njega se, nakon plovidbe beskrajnim morima i krvave epopeje Prvog svetskog rata, vraća Gmitar Milošević, u inat košmarima koji ga progone i uprkos predskazanju koje kazuje da će ga tamo sačekati smrt. Baš na 22. maj, letnjeg Svetog Nikolu, iznad Studenca će se otvoriti vrata neke druge stvarnosti i nekog drugog vremena. Ono što će proći kroz njih nateraće i najhrabrije da zadrhte od straha. 

Od autora romana “O vukovima i senkama” dolazi priča o grehu i spasenju, zemlji i nebu, anđelima i demonima i svecu čije se ime u Srbiji najviše slavi.

Branislav Janković je rođen u zimu 1969. godine u Nišu. Godinama se bavi novinarstvom. U izdanju “Lagune” objavio je roman “O vukovima i senkama” (2011). “Suze Svetog Nikole” je njegov drugi roman.