Crni dijamant - Ksenija Pešić

Promocija romana ”Crni dijamant” u NB Smederevo

Promocija romana epske fantastike Crni dijamant Ksenije Pešić biće organizovana u četvrtak 21. septembra (19h) u Narodnoj biblioteci Smederevo. Predstavljanje će biti održano na pozajmnom odeljenju biblioteke, a sa autorkom će tom prilikom razgovor voditi pisac Uroš Timić.

Radnja romana Crni dijamant smeštena je u utopijskom, vanzemaljskom svetu Irath, kojim u harmoniji vlada šest vrsta. Principi na kojima počiva svet su magija i ljubav. Ipak, civilizacija uljuljkana u opštem blaženstvu suočiće se sa iznenadnom opasnošću koja preti da u potpunosti zatre život na planeti ali i širom kosmičkog prostranstva.

Ksenija Pešić rođena je u Beogradu 1988. godine. Završila je Filološku gimnaziju, a potom diplomirala na Pravnom fakultetu u Beogradu, osnovne akademske studije i na Kriminalistiko – policijskoj akademiji specijalističke, master studije kao student generacije. Alternativni je gotik model i školovana solo operska pevačica. Za poeziju je dobijala brojne nagrade, a Crni dijamant je njen roman prvenac objavljen u izdavačkoj kući Kovačnica priča.