Pavle Zelić - Peščana hronika

Promocija dve knjige fantastike večeras u SKC-u

Pavle Zelić - Peščana hronikaU sredu, 09. oktobra 2013. godine s početkom u 19 časova, u Maloj sali beogradskog SKC-a biće održano predstavljanje dva romana iz domena fantastike: “Mi, izbrisani” Slobodana Vladušića i “Peščana hronika” Pavla Zelića. O knjigama će govoriti autori, a ulogu moderatora će imati urednica tribinskog programa SKC-a, Vesna Kapor.

“Mi, izbrisani” donosi jedinstvenu atmosferu sajber-mistike i američkog film noira, iza koje se naslućuju obrisi postoktobarske Srbije i epohe u kojoj ljude više neće ubijati, već brisati.

“Peščana hronika” donosi priču o najvećem zlu iz najstrašnijeg vremena koje progoni novi grad, koji je i sam snoviđenje niklo iz močvara i peska. A sve to ispričano pomoću pedantne istorijske rekonstrukcije tako retke u nas…

Slobodan Vladušić (1973) je pisac i esejista, docent na Odseku za srpsku književnost na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Bio je urednik u časopisu “Reč”, a danas glavni urednik časopisa “Letopis Matice srpske”. Dobitnik je više značajnih domaćih književnih nagrada.

Pavle Zelić (1979) po zanimanju je diplomirani farmaceut. Autor je zbirke priča “Poslednja velika avantura” i scenarista stripa “Družina Dardaneli”. 2007. godine je uredio zbirku priča erotske fantastike “Ugriz strasti”. Piše filmsku i književnu kritiku i eseje za štampane i onlajn časopise.