Dina - Frenk Herbert

Proglašeni najbolji romani fantastike svih vremena

Podelite sadržaj:

Dina - Frenk HerbertRadio emisija “Pogled iz svemirskog broda” održala je “Izbor najboljeg SF, horor i fentezi romana svih vremena”, koji je trajao dva meseca, od 01.12.2012. do 31.01.2013. godine.

Izbor je bio otvorenog karaktera, pravo učešća su imali svi zainteresovani, a glasanje je vršeno putem mejla, SMS-a, telefonom (tokom trajanja emisije) i preko Fejsbuk strane “Pogleda iz svemirskog broda”.

Ovo je treći ovakav izbor u organizaciji najpoznatije i najdugovečnije domaće radio emisije posvećene fantastici – prvi je održan tokom decembra i januara 1992/93, a drugi 2002/03, takođe u decembru i januaru.

Za razliku od prethodnih izbora, koji su podrazumevali mogućnost glasanja u tri kategorije (za najbolji roman naučne fantastike, horora i epske fantastike) ovoga puta uvedena je i četvrta kategorija – za najbolji srpski roman fantastike, bez obzira kom podžanru pripada.

U ovogodišnjem izboru učešće je uzelo 109 ljudi, a za najbolje romane, po kategorijama, proglašeni su: “Dina” Frenka Herberta u kategoriji naučnofantastičnog romana, “To” Stivena Kinga u kategoriji horora, “Hobit” Dž.R.R. Tolkina u kategoriji epske fantastike, dok je laskavu titulu najboljeg srpskog romana fantastike poneo “Crni cvet” Bobana Kneževića.

Kompletnu listu ostvarenja za koja su slušaoci “Pogleda iz svemirskog broda” glasali, možete pronaći na sajtu radio emisije ili na forumu sajta Art-Anima.