Radoslav Slavnić

Preminuo mladi pisac fantastike Radoslav Slavnić

Posle duge i iscrpljujuće borbe protiv teške bolesti, u četvrtak je u tridesetoj godini života preminuo muzičar i jedan od najtalentovanijih mladih pisaca fantastike Radoslav Slavnić.

Slavnić je rođen 10. jula 1985. godine. Diplomirao je na Fakultetu za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju u Beogradu. Živeo je u Rumi.

Zbirku priča „Svetlost na kraju ulice“ objavio je 2000. godine u izdanju Gradske biblioteke u Rumi kada je imao svega 15 godina, a roman prvenac „Nemezis“ objavio je 2011. godine.

Priče su mu publikovane u zbirkama „V – fantastične priče iz ravnice“, „Nešto diše u mojoj torti“, „Nešto diše u mojoj tortII“, „Najkraće priče 2012“, „Prsten sa one strane sna“, „HAARP i druge priče o teorijama zavere“, zbornicima „Kad regent u vinu zapeva“, „Zbornik savremenih ljubavnih priča“, „Prijedorski književni karavan 2014“ i „Volim da letim“, časopisima „Emitor“, „Marsonic“, „Omaja“, „Libartes“, UBIQ i „Kreativni magazin“.

Ovaj svestrani umetnik svoje talente je s uspehom izražavao kroz muziku, kao pevač i tekstopisac benda „Vultures“, i kroz rad na kratkometražnom i dokumentarnom filmu.

Odlaskom Radoslava Slavnića domaća književna i kulturna scena izgubila je jedan važan autorski glas, koji je plenio snagom i osobenim stilskim izrazom.