Predstavljamo autora romana “Ostrvo prokletih”

Današnji prozni novitet na sajtu Art-Anima “Zombie Island Porno Massacre“, delo je Đorđa Bajića, pisca nedavno objavljenog horor romana “Ostrvo prokletih”.

Priča je u nešto drugačijem obliku 2003. godine učestvovala na konkursu sajta Screaming-Planet, a 2009. se našla i u okviru zombi Hemitora. Poslužila je kao osnova za pisanje romana “Ostrvo prokletih” i čini deo njegovog četvrtog poglavlja.

 

Đorđe BajićĐorđe Bajić (1976) je diplomirao na Filološkom fakultetu na grupi Srpska književnost i jezik, a magistrirao na Univerzitetu umetnosti na grupi Teorije umetnosti i medija.

Radove iz teorije književnosti i filma objavio je u časopisima TkH i 3+4, a njegove recenzije i tekstovi iz oblasti popularne kulture mogu se pronaći u časopisima XZ, Hi-Files, E-magazin, Huper, Pressing, te veb-magazinu Popboks.

Bajićev esej “Srpski krimi film: Ubistvo na podmukao i na svirep način i iz niskih pobuda Živorada Žike Mitrovića” uvršten je u zbornik “Novi kadrovi: skrajnute vrednosti srpskog filma” (Clio, 2008).