Mladen Milosavljević

Predavanje Mladena Milosavljevića o mitskim bićima srpskog folklora

U četvrtak, 21. 12. 2023. od 12 sati, Odsek za srpsku književnost  Filozofskog fakulteta u Novom Sadu organizovaće gostujuće predavanje pisca književne fantastike i diplomiranog etnologa i antropologa Mladena Milosavljevića.

Predavanje se organizuje u okviru kursa „Mitska bića srpskog folklora u usmenoj i pisanoj književnosti“ koji vodi profesor dr Dragoljub Perić, a biće realizovano u učionici 201 Filozofskog fakulteta (Dr Zorana Đinđića 2, Novi Sad).

Milosavljević će tom prilikom govoriti o svojim iskustvima sa terenskih istraživanja po Srbiji, na kojima je boravio za vreme studija etnologije, kao i iskustvima na polju književne fantastike, u kojoj je prisutan kao pisac, urednik i izdavač.

Mladen Milosavljević je rođen na Mladence 1982. godine u Smederevskoj Palanci. Na Filozofskom fakultetu u Beogradu završio je osnovne i master studije etnologije i antropologije. Snimio je nekoliko dokumentarnih i jedan igrani film (Naprata, 2013). Uređivao je književni časopis i portal „Omaja“, posvećen temama iz oblasti folklorne fantastike.

Pisac je romana Kal juga, Jezava i Večna kuća, kao i dve poeme za decu Olalije i Abrakadabra, a brak za dabra. Zajedno sa suprugom, takođe piscem, Sanjom Savić Milosavljević, pokrenuo je izdavačku kuću Bedem, u okviru koje objavljuju svoja dela.

Predavanje Mladena Milosavljevića o mitskim bićima srpskog folklora
Predavanje Mladena Milosavljevića na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu o mitskim bićima srpskog folklora