Piter Džekson - Smrtonosne mašine

Piter Džekson radi na adaptaciji romana ”Smrtonosne mašine”

Universal Pictures je objavio da Piter Džekson priprema filmsku adaptaciju naučnofantastičnog romana „Smrtonosne mašine“ britanskog pisca i ilustratora Filipa Riva.

Roman „Smrtonosne mašine“ prvi je deo istoimenog serijala, čija je radnja smeštena hiljadama godina u budućnosti, nakon apokaliptičnih događaja koji su u potpunosti izmenili izgled planete. Gradovi širom sveta kreću se na ogromnim točkovima i ratuju jedni protiv drugih kako bi osvojili neophodne resurse i deficitarna sredstva za preživljavanje. A priča se fokusira na dvoje neverovatnih junaka koji otkrivaju tajnu koja bi mogla promeniti svet.

Piter Džekson neće režirati film, ali će biti izvršni producent i ko-scenarista zajedno sa suprugom Fren Volš i koleginicom Filipom Bojens s kojom je sarađivao na pisanju scenarija za trilogiju „Gospodar prstenova“.

Reditelj „Smrotonosnih mašina“ biće takođe Džeksonov provereni saradnik, Kristijan Rivers, koji je radio na ekranizacijama „Gospodara prstenova“, „Hobita“ i „Nebeskih stvorenja“.

Snimanje počinje naredne godine, a premijera je najavljena za 14. decembar 2018.

Zanimljivo je reći da su „Smrtonosne mašine“ na srpskom jeziku objavljene u izdanju Narodne knjige, 2003. godine, samo dve godina nakon objavljivanja u Engleskoj.

mortal-engines-town