En Rajs

En Rajs najavljuje televizijsku seriju ”Vampirske hronike”

Jedna od najpoznatijih američkih autorki horor proze, En Rajs, obznanila je na svom fejsbuk nalogu da je povratila prava na ekranizaciju serijala „Vampirske hronike“ i da namerava da Lestata i ekipu dovede na male ekrane.

„Filmska prava ’Vampirskih hronika’ su ponovo u mojim rukama, sigurno i čisto! Sada je moj san da vidim Lestata, Luisa, Armanda, Mariusa i ostatak plemena u televizijskoj seriji vrhunskog kvaliteta“, napisala je Rajsova. „Ovo je Zlatno doba televizije, a jedna ovakva serija predstavlja pravi način da se prikaže Lestatova priča onako kako je ispričana u knjigama.“

Spisateljica je navela kako godinama unazad prati komentare čitalaca u kojima oni priželjkuju jednu seriju poput „Igre prestola“, ali zasnovanu na njenim knjigama o vampirima.

Ona planira da zadrži punu kotrolu nad projektom. Zajedno sa svojim sinom Kristoferom Rajsom (koji će ujedno biti i izvršni producent) napisaće scenario za pilot epizodu i uraditi detaljnu skicu serije, čije uvodne epizode će biti bazirane na događajima opisanim u drugom romanu serijala, „Vampir Lestat“.

Serijal „Vampirske hronike“ započet je pre tačno četrdeset godina objavljivanjem romana „Intervju s vampirom“, u kome je opisan život mladog francuskog plemića Lestata iz 18. veka, koji dobija mračni dar i postaje vampir.

Knjiga „Intervju s vampirom“ je 1994. godine adaptirana za filmsko platno. Glavne uloge tumačili su Tom Kruz i Bred Pit, a film je doživeo veliki uspeh. I treća knjiga iz serijala, „Kraljica prokletih“, bila je ekranizovana 2002. godine, ali sa znatno skromnijim rezultatima.

Serijal „Vampirske hronike“ trenutno sadrži jedanaest knjiga. Objavljivanje završnog, dvanaestog dela pod nazivom „Prince Lestat and the Realms of Atlantis“ očekuje se do kraja godine.