Milisav Popović - Plan B

Pisac Milisav Popović pokreće TV emisiju o profilisanju

Milisav Popović - Plan BMilisav Popović pisac knjiga “Zaboravljena gora – Mitska bića drevnog Balkana” i “Pred buđenje”, odnedavno autorski potpisuje jedan nesvakidašnji TV projekat. Reč je o emisiji posvećenoj primenjenom profilisanju “Plan B”, koja govori o moćima ove psihološke metode analiziranja čovekovog ponašanja i njenog korišćenja u uspostavljanju novih sistema vrednosti, novih navika, pa i novog ustrojstva sveta…

“Radi se o projektu koji bi trebalo sve da posmatra iz ugla na koji se malo ko obazire. Mnogo toga u životu je nametnuto kao lažna konvencija, lažna potreba”, kaže Popović za sajt Art-Anima. “Plan A je uglavnom dio tuđe mjere stvari… Otud i inspiracija za ime serijala ‘Plan B’. Potrudićemo se da one stvari koje zvuče kao dio mistike, fantastike ili laži razgolitimo uz činjenice…”

Popović je prvi profiličar na prostoru nekadašnje Srbije i Crne Gore, osposobljen kako za deskriptivnu, tako i za eksplikativnu analizu čovekovog ponašanja.  Stečeno znanje i iskustvo koristio je za pisanje kolumni u listu “Dan”, kao i priča objavljenih u njegovim knjigama. Neke Popovićeve tekstove poput “Gilzviti“, “Zmajev pršljen” i “Teodorino pismo” možete pročitati i na sajtu Art-Anima, a poslednji od navedenih biće možda posebno zanimljiv onima koji budu pogledali pilot epizodu “Plana B” čiji jedan deo je upravo posvećen vizantijskoj carici.