Omaja #5

Peti broj časopisa “Omaja” uskoro u prodaji

Omaja 5Kao što je, gostujući u radio emisiji “Pogled iz svemirskog broda“, najavio Milanče Marković, urednik “Omaje”, peti broj ovog časopisa koji se bavi proznom folklornom fantastikom, trebalo bi da se u prodaji pojavi početkom 2013. godine.

Časopis otvara naslovna priča iz zbirke “Božja vučica” jednog od najpoznatijih savremenih hrvatskih autora fantastike Aleksandra Žiljka.

U svakom broju, časopis “Omaja” donosi, između ostalog, i dela klasika, a ovoga puta to su prozna ostvarenja “Priča o avetima koje su ukrale grobara” Čarlsa Dikensa, “Slepi miš” Viktora Igoa, “Misa za mrtve” nobelovca Anatola Fransa i “Novo rođenje” Mihaila Nuajme.

Dragutin J. Ilić, pisac najznačajnijeg srpskog naučno-fantastičnog romana 19. veka “Posle milion godina”, zastupljen je pričom “Srpska božićna legenda”.

Takođe, na stranicama ovog izdanja časopisa “Omaja” nalaze se i dela nekih od autora zastupljenih na sajtu Art-Anima: “Danilo” Spomenke Stefanović  i “Noćna kretanja” Olivera Jovanovića.

Tu su još i priče “Veštica” Igora Nikolića, “Priča o vampiru i zavisti” Dragana Ristića, “Nesan” Laze Lazića, “Noćni susret” Gorana Vučkovića, “Bunar” Mileta Jankovića, “Čedomira za večeru” Slavice Vukasović, “Uježi idu u rat” Ljube Damnjanovića, “Srpska udovička pesma” Biljane Janković, “Spašavanje guslara Radana” Tihomira Tike Jovanovića i “Sava Babić” Laze Lazića.

Cena časopisa biće više nego popularna ukoliko se naručuje direktno od izdavača i u tom slučaju iznosiće svega 150 dinara.