Željko Obrenović, Željko Vitorović, Nemanja Radovanović - Muzej đubreta

Pet priča Željka Obrenovića u strip albumu “Muzej đubreta”

Željko Obrenović, Željko Vitorović, Nemanja Radovanović - Muzej đubretaIzdavačka kuća “System Comics” priprema još jedan strip album domaćih autora. Ovog puta u pitanju je “Muzej đubreta” koji potpisuju Željko Obrenović, Željko Vitorović i Nemanja Radovanović.

Album sadrži adaptacije pet Obrenovićevih priča fantastike a rad na njemu započet je adaptacijom priče “Ko je ubio ljubav”, dok je adaptacija druge priče, “Muzej đubreta”, iskristalisala ideju o konceptu budućeg albuma, odnosno da će ga činiti priče, koje će na neki čudan način biti – ljubavne.

Nakon što je pročitao strip verziju priče “Ko je ubio ljubav” poznati američki strip scenarista Dejvid Hajn (“Spider-Man”, “X-Men”, “Judge Dredd”, “Bulletproof Coffin”…), napisao je komentar: “Vešto napisana priča. Stvarno mi se dopala. Prva strana me je potpuno prevarila, i navela na krivi trag. Očekivao sam klišeiziranu priču o ubistvu, a dobio nešto potpuno drugačije i mnogo provokativnije.”

Upravo ove reči, nalaze se na naslovnici strip albuma, u vidu blurba.

Inače, priču “Muzej đubreta”, ovenčanu nagradom Akademije umetnosti i objavljenu u Laguninoj antologiji “Čista slika Srbije”, možete pročitati na sajtu Art-Anima.

Željko Obrenović, Željko Vitorović i Nemanja Radovanović - Muzej đubreta

 

Željko Obrenović, Željko Vitorović i Nemanja Radovanović - Muzej đubreta