Paladin objavio “Povratak u SSAD”

Podelite sadržaj:

Kim Njumen i Judžin Bern - Povratak u SSADIzdavačka kuća Paladin objavila je zbirku priča iz alternativne istorije “Povratak u SSAD” britanskih pisaca Kima Njumena i Judžina Berna. Knjiga ima 400 strana, a za prevod je bio zadužen mladi prevodilac Ivan Jovanović. Zbirka se trenutno može naći samo u knjižari “Tardis” (Kneza Miloša 2, Beograd), a od ponedeljka će biti dostupna i u prodajnim objektima knjižarskih lanaca “Delfi” i “Vulkan”, kao i u knjižari “Beopolis”.

Zbirku “Povratak u SSAD” čini sedam priča koje se baziraju na premisi šta bi bilo da se komunistička revolucija umesto u Rusiji dogodila u Sjedinjenim Američkim Državama i prikazuju sukob svetskih supersila komunističke Amerike i carske Rusije od 1912. do 1998. godine.  Jednu od priča “Tom Džoud” zahvaljujući susretljivosti izdavača, možete preuzeti u PDF formatu sa našeg sajta.

Inače, ovo je prva knjiga koju su u kolaboraciji napisali Njumen i Bern. Druga, pod nazivom “The Matter of Britain”, prati istorijski tok nakon što je 1940. godine nacistička Nemačka uspela da osvoji Britaniju.