Uspešno održan prvi Sarakon

Sarakon 2010U Sarajevu je prvog dana avgusta održana konvencija ljubitelja naučne fantastike Sarakon, koju je organizovao klub SASFC “Pulsar”. Pored niza predavanja, promocija, filmskih projekcija i zabavnih pratećih programa koji su se održali u više različitih i atraktivnih prostora, na konvenciji je priređena i dodela nagrada za literarna i likovna ostvarenja bosanskohercegovačkih autora fantastike.

Žiri u sastavu Zenit Đozić (“Top lista nadrealista”), Samra Koričić (predsednica SASFC “Pulsar”) i Zdravko Popović, nagradu za najbolju neobjavljenu SF priču dodelio je Emini Gljivi za priču “Čovjek od vjetra”. Nagradu za najbolju naučno-fantastičnu blog priču, dobio je Kenan Nizić za “Kraj svih ratova”, a nagradu za likovno-vizuelna rešenja dobio je ilustrator Midhat Kapetanović za projekat “Tumbleweed Town”.

Predsednica SASFC “Pulsar”, Samra Koričić, ne krije zadovoljstvo uspešnim održavanjem konvencije: “Za prvi put, veoma smo zadovoljni postignutim – bili smo veoma znatiželjni šta i koliko možemo postići u ovom trenutku našeg postojanja – nekih osam mjeseci od osnivanja kluba, koje su prošle prilično aktivno i dinamično.”

A koliko su mladi ljudi iz SASFC “Pulsar” uspeli da postignu organizujući prvu konvenciju, možete pogledati u mini galeriji na našem forumu.