Stiven King - To

Odložen rad na ekranizaciji Kingovog romana ”To”

Podelite sadržaj:

Projekat nove ekranizacije kultnog horor romana “To” Stivena Kinga, suočava se sa ozbiljnim problemima. Nakon što je producentska kuća NewLine obznanila poteškoće sa finansiranjem projekta, svoje učešće je u maju otkazao reditelj Keri Fukunaga (“Pravi detektiv”).

Snimanje je trebalo da počne tokom juna, ali je zbog odlaska Fukunage proces odložen na neodređeno vreme. Nesuđeni reditelj je zajedno sa scenaristom Čejsom Palmerom planirao da uradi film iz dva dela, kao što je to učinjeno sa ekranizacijom romana “To” iz 1990. godine, ali nakon njegovog odlaska, i ova opcija je stavljena pod znak pitanja.

Neizvesno je i to da li će mladi Vil Polter konačno prihvatiti ulogu legendarnog negativca Penivajza, iako su u maju pregovori o njegovom učešću bili gotovo privedeni kraju.

Odgovor na pitanje kada će rad na filmu biti nastavljen zavisi od dužine pregovora sa potencijalnim budućim rediteljem. Kao najbliži kandidat spominje se Endi Mušeti.

Mušetijev horor film “Mama”, koji je producirao Giljermo del Toro, bio je najprijatnije iznenađenje u filmskoj industriji 2013. godine, zaradivši 145 miliona dolara, na uloženih 15.

Ko će nositi masku Penivajza?
Ko će nositi masku Penivajza?