Igra prestola

”Igri prestola” ponovo najviše nominacija za Emi nagradu

Televizijska serija “Igra prestola” osvojila je najviše nominacija za ovogodišnju američku televizijsku nagradu Emi, saopštili su u četvrtak organizatori a prenose svetske agencije.

Nagrada Emi se smatra ekvivalentom prestižnog Oskara, a “Igra prestola” je ovog puta osvojila ukupno 24 nominacije, ispred serije “American Horror: Freak Show” s Džesikom Lang u glavnoj ulozi.

Ove godine televizijska saga nastala po literarnim delima Džordža R. R. Martina zavredila je nominaciju i za najbolju dramsku seriju, nagradu koju do sada nije osvojila.

U istoj kategoriji nominovane su još: “Better Call Saul”, “Dauntonska opatija”, “Domovina”, “Kuća od karata”, “Ljudi sa Menhetna” i “Orange is the New Black”.

Za najbolju humorističku seriju nominacije su dobile: “Louie”, “Moderna porodica”, “Parks and Recreation”, “Silicon Valley”, “Transparent”, “Unbreakable Kimmy Schmidt” i “Veep”.

U kategoriji za najboljeg glavnog glumca u dramskoj seriji takmičiće se Kajl Čendler, Džef Danijels, Džon Ham, Bob Odenkirk, Liv Šrajber, Kevin Spejsi. U istoj kategoriji za glumice nalaze se Kler Dejns, Vajola Dejvis, Taradži P. Henson, Tatjana Maslani, Elizabet Mos i Robin Rajt.

Za nagradu za najboljeg glumca u mini seriji nadmetaće se Adrijen Brodi, Riki Žerve, Timoti Haton, Ričard Dženkins, Dejvid Ojelovo i Mark Rejlens. Za istu nagradu ali u ženskoj kategoriji boriće se Megi Džilenhol, Felisiti Hofman, Džesika Lang, Kvin Latifa, Frensis Mekdormand i Ema Tompson.

Nominacije za glumačka dostignuća u humorističkoj seriji dobili su glumci Entoni Enderson, Luis CK, Don Čidl, Vil Forte, Mat Leblank, Vilijam Mejsi i Džefri Tambor i glumice Edi Falko, Lisa Kudrou, Džulija Luis-Drejfus, Ejmi Peler, Ejmi Šumer i Lili Tomlin.

Prošle godine najviše nagrada osvojila je “Čista hemija” (Breaking Bad) iako je i tada najviše nominacija imala “Igra prestola”.

Emi nagrade će po 67. put biti dodeljene na svečanoj ceremoniji 20. septembra u Los Anđelesu.

Odluku o dobitnicima donose Akademija televizijske umetnosti i nauka, Nacionalna akademija televizijske umetnosti i nauka i Međunarodna akademija televizijske umetnosti i nauka.

67. dodela Emi nagrada
67. dodela Emi nagrada