Željko Obrenović - Talog

Obrenović potpisuje roman “Talog” na Uskršnjem sajmu

Željko Obrenović - TalogU subotu 13. aprila 2013. godine, Željko Obrenović gostuje na Uskršnjem sajmu knjiga, gde će od 15 do 17 časova na štandu izdavačke kuće “Booking” potpisivati primerke svog novog romana “Talog” i družiti se sa čitaocima.

U romanu “Talog” Obrenović nastavlja svoj prozaistički put kroz horor žanr započet romanom “Srpski psiho”, koji je u kolaboraciji napisao sa Aleksandrom Ilićem. “Talog” donosi mešavinu kriminalističkog i horor žanra, u kojoj okosnicu čini priča o osveti. Glavni protagonista je devojka, koja pokušava da istraži sumnjive okolnosti pod kojima je umro njen dečko, žrtva loše droge, takozvanog taloga.

U intervjuu za sajt Art-Anima, Obrenović otkriva zbog čega se u novom romanu odlučio za sintezu detektivskog i horor žanra. 

“Krimić mi je oduvek bio zanimljiv i blizak pošto ima najčvršće zaplete i dinamičan je. Dok mi se u hororu dopada što se likovima daje dosta prostora za uobličavanje”, istakao je u intervjuu Željko Obrenović. “Mislim da je na ‘Talog’ dosta uticao i jedan od mojih omiljenih filmova ‘Anđeosko srce’, po romanu ‘Falling Angel’, pošto je takođe reč o spoju ta dva žanra, mada na drugačiji način”, otkrio je mladi pisac.

Uskršnji sajam knjiga održava se u holu beogradskog Doma sindikata do 28. aprila. Izdavači su najavili sajamske popuste i do 60 posto na izložena dela, a ulaz je slobodan.