Stiven Hoking - Kratka povest mog života

Objavljena autobiografija Stivena Hokinga

Stiven Hoking - Kratka povest mog života“Vulkan izdavaštvo” je objavilo knjigu Stivena Hokinga, “Kratka povest mog života”, u kojoj jedan od najpoznatijih teoretskih fizičara i kosmologa, govori o svom životnom putu od dečaštva u posleratnom Londonu do međunarodne slave i ugleda.

Jezgrovito, duhovito i iskreno svedočanstvo, bogato ilustrovano retkim fotografijama, prikazuje Hokinga kao radoznalog učenika, šaljivdžiju koji se s kolegom kladio u postojanje crne rupe, mladog supruga i oca koji se bori za svoje mesto u naučnom i akademskom svetu.

Skromno i sa humorom, Hoking predstavlja izazove sa kojima se suočio kada je saznao da boluje od neuromotoričke bolesti i omogućava čitaocu da prati njegov intelektualni razvoj ali i sazna kako je nastala njegova “Kratka povest vremena”, jedna od najpoznatijih knjiga 20. veka.

Stiven Hoking (1942) se smatra jednim od najvećih teoretskih fizičara posle Ajnštajna. Trideset godina držao je Lukasovu katedru na Univerzitetu Kembridž. Napisao je “Kratku povest vremena”, međunarodni bestseler koji je 237 nedelja proveo na listi najprodavanijih knjiga “Sandej tajmsa”.

Takođe, napisao je i knjige namenjene široj čitalačkoj publici: “Crne rupe i bebe vaseljene”, “Kraća povest vremena” i “Velika zamisao”.