Hulk

“Essential” izdanje stripa “Hulk” u prodaji od subote

HulkČarobna knjiga” je najavila da će se od subote 08. februara u prodaji naći još jedno strip izdanje iz čuvene “Marvelove” produkcije.

Reč je o “essential” izdanju “Hulka” koje obuhvata prvih 39 epizoda na kojima su radili majstori devete umetnosti Sten Li, Džek Kirbi i Stiv Ditko.

Našavši se u središtu nuklearne ekspolzije, dr Robert Brus Baner se, kao žrtva podivljalog gama-zračenja, u trenucima velike napetosti, pretvara u mračnu personifikaciju svog potisnutog besa i srdžbe: u neverovatnog Hulka, najsnažnijeg čovekolikog stvorenja na svetu.

Strip scenarista Sten Li, karakter Hulka kreirao je na osnovu čudovišnih junaka iz klasičnih književnih dela fantastike: “Frankenštajn – moderni prometej” Mari Šeli i “Čudni slučaj doktora Džekila i gospodina Hajda” Roberta Luisa Stivensona.

Priče o Hulku adaptirane su mnogo puta za druge medije. Najpoznatija je adaptacija za TV seriju koja je prikazivana tokom 70-ih i 80-ih godina pod nazivom “Neverovatni Hulk”. Pre nešto više od pet godina snimljena je holivudska filmska verzija sa Erikom Banom, Edvardom Nortonom i Markom Rafalom.

Strip serijal o Hulku smatra se za jednu od deset najboljih superherojskih franšiza.

“Essential” izdanje “Hulka” naći će se tokom subotnjeg dana na popularnoj akciji “Leteći start”, kojom “Čarobna knjiga” svima koji strip naruče preko sajta ili kupe u knjižari “Bulevar Books” u Novom Sadu, odobrava promotivnu cenu od 779 dinara.