Objavljen treći deo “Prave krvi”

“Čarobna knjiga” je objavila roman “Klub mrtvih”, treći nastavak serijala urbane fantastike “Prava krv” američke književnice Šarlejn Haris.

Radnja serijala je smeštena u svet kojim, zahvaljujući pronalasku sintetičke krvi, slobodno, među običnim ljudima, hodaju i vampiri. Glavna protagonistkinja je konobarica Suki Stakhaus, koja poseduje telepatske moći. Zahvaljujući ovom nesvakidašnjem svojstvu ona neprestano upada u nove avanture, koje osim vampira uključuju vukodlake i druga natprirodna stvorenja.
 
U trećoj knjizi serijala, Suki Stakhaus ima ljubavnih problema. Njen dečko, vampir Bil, u poslednje vreme je hladan i nepažljiv prema njoj. Najavljuje joj odlazak na poslovni put, ali ona od njegovog šefa Erika saznaje da je pao pod uticaj bivše ljubavi, seksepilne vampirke Lorene, i da je pride i otet. Erik traži od Suki da mu pomogne da izbave Bila, a ona, iako prevarena, pristaje da se uputi u Džekson, u Misisipiju, da ga pronađe. Erik u međuvremenu ubeđuje Alsida, zgodnog vukodlaka, da omogući Suki ulaz u Klub mrtvih, gde se okupljaju natprirodna bića Džeksona. I dok joj se Erik udvara, a njena osećanja prema Alsidu bujaju, Suki mora da otkrije ko je kidnapovao Bila i spozna način kako da ga spase.

Popularnost junakinje Suki Stakhaus, podstakla je Alana Bola, kreatora televizijske serije “Six Feet Under”, da niz romana Šarlejn Haris adaptira za novu HBO-ovu TV seriju. Septembra 2008. godine, emitovana je pilot epizoda “Prave krvi” u Bolovoj režiji, koja je doživela odličan prijem kod gledalačke publike. Od tada do danas emitovane su četiri sezone ove popularne serije, a na snimanju pete se upravo radi. Njena premijera najavljena je za leto 2012. godine.