Fantastična knjiga na Festivalu srpskog filma fantastike

Ovogodišnje izdanje Festivala srpskog filma fantastike, koji se održava od 13. do 16. oktobra u Muzeju jugoslovenske kinoteke i u Domu omladine Beograda, neće proteći bez fantastične književnosti.

U okviru pratećeg dela festivalskog programa, u petak 14. oktobra u 18 časova, biće održana tribina pod nazivom “Fantastične tajne Beograda – Neistraženi svetovi ispod glavnog grada”. O malo poznatim istorijskim činjenicama glavnog grada Srbije, ali i o svom istraživačkom radu govoriće novinar i publicista Zoran Lj. Nikolić, koji će tom prilikom predstaviti i svoj roman sa elementima fantastike “Grad tajni”.

Nikolićev roman obrađuje jednu od najvećih tajni Balkana, onu o grobu hunskog vojskovođe Atile, koji je sahranjen na dnu reke da mu niko nikada ne pronađe grob. Potraga za njim traje sve dok takva legenda živi, a tragači su sve uporniji bez obzira što tajna izmiče sve dublje u istorijsku tminu. Beogradskog novinara, stručnjaka za tajnu istoriju, angažuje bogati Amerikanac da bude član ekipe koja će krenuti u potragu za Atilinim grobom. Ali tajna Atilinog večnog počivališta nije jedina tajna koja će ih pratiti na tom putu, to je samo početak nečeg većeg i mističnijeg – ključa svih tajni.

Zoran Lj. Nikolić je čitalačkoj publici poznat po knjigama “Beograd ispod Beograda” (2002), “Masonski simboli u Beogradu” (2005) i “Tajna Novog Beograda” (2010).

Tokom sva četiri festivalska dana, “Laguna” će imati štand u Domu omladine, gde će u ponudi biti najnovija izdanja iz domena fantastike, kao i najprodavaniji naslovi ove izdavačke kuće.