Drugi nastavak “Reda magle” u domaćim knjižarama

Za ljubitelje epske fantastike, izdavačka kuća “Laguna” priredila je još jednu poslasticu. Reč je o drugom delu serijala “Red magle”, mladog američkog pisca Brendona Sandersona.

“Zdenac uspenja”, kako glasi naslov romana, vodi nas na zidine grada Lutadela, kojim vlada novi kralj, Elend Ventur, sa svojom devojkom Vin. Postigli su nemoguće i svrgli bogoliko biće Gospoda Vladara, čija je surova vladavina trajala hiljadu godina. Sada Vin, dete ulice koje je odraslo u najmoćnijeg maglara na svetu, i Elend Ventur, idealistički mladi velmoža koji je voli, moraju da na pepelu srušenog carstva izgrade novo, zdravo društvo.  Međutim, jedva da su sa tim počeli, kada su ih napale – tri vojske. Kako opsada odmiče, drevna legenda kao da pruža tračak nade. Ali čak i da Zdenac uspenja zaista postoji, niko ne zna gde je, niti kakve moći daje.

Serijal “Red magle” obiluje političkim intrigama, zaverama, moćnim akcionim scenama i dobro promišljenim sistemom magije. Sanderson je do sada napisao i objavio tri knjige iz serijala, a do kraja godine na američkom tržištu trebalo bi da se pojavi i četvrti.