Objavljen SF-triler za mlade “Ereb”

Podelite sadržaj:
Najpoznatiji roman austrijske književnice Ursule Poznanski “Ereb” od nedavno se može naći i u domaćim knjižarama, zahvaljujući izdavačkoj kući “Laguna”.

Reč je o naučnofantastičnom romanu za mlade u središtu čije radnje se nalazi mladić pod imenom Nik opsednut izuzetno zaraznom kompjuterskom igrom “Ereb”. Neobična igra od svojih igrača iziskuje izvršavanje zadataka u realnom svetu, a ne u virtuelnom, pa stvarni i virtuelni svet za Nika počinju košmarno da se prepliću. On u stvarnom svetu vremenom gubi prijatelje i svaki osećaj za dobro i loše, ali, sa druge strane, u virtuelnom dobija snagu i napreduje ka ostvarenju cilja – da uđe u tzv. unutrašnji krug “Ereba”. Ipak, njegova ambicija ga uskoro dovodi do novog zadatka – da ubije…
 
Ursula Poznanski rođena je 1968. godine u Beču, studirala je na više različitih fakulteta tamošnjeg univerziteta i najzad se zaposlila kao urednica jedne izdavačke kuće za stručnu medicinsku literaturu, za koju još uvek radi. Godine 2005. nagrađena je Nagradom grada Beča za književnost za decu i omladinu.